Çankırı Hâkimi Mustafa Durmuş’un şiddete maruz kalan ve boşanmak isteyen bir kadının talebini, zapta geçirdiği “Karının sırtını sopasız karnını sıpasız bırakmamak gerek derler…” sözleriyle reddetmesi feminist kadınların ‘Dayağa Karşı Dayanışma Kampanyası’ başlatmalarına vesile oldu.
1987 yılının Nisan ayında, kadınlar bu sözlerin tüm kadınlara karşı söylenmiş olduğundan hareketle Mustafa Durmuş hakkında manevi tazminat davası açtılar. 17 Mayıs 1987 tarihinde Kadıköy’de Yoğurtçu Parkı’ndan başlatılan bir yürüyüş düzenlendi. Kampanya devam ederken feministler, kadınları daha fazla dayanışmaya katmak için, şiddete maruz kalan kadınların tanıklıklarına dayanan bir kitap yayınlamaya ve gerekli fonu da bir şenlik düzenleyerek toplamaya karar verdiler.
Hem şarkılar, sergiler, tiyatrolarla dolu bir şenlik hem de o günlerde yabancı dil gibi algılanan kotaya varıncaya kadar hararetli tartışmalar bir arada yapıldı. Üstelik ortalık çocuklarla da doluyken…
4 Ekim 1987 Edirnekapı Kariye Müzesi’nde gerçekleştirilen şenliğe 2000’den fazla katılım oldu ve Dayağa Karşı Kampanya’nın daha çok kadına ulaşmasını sağladı.
1988 yılında “Bağır Herkes Duysun” kitabı Kariye Şenliği’nden elde edilen gelirle basıldı.