“Cinsel şiddete maruz bırakılanları mağdurlaştıran, yargılayan, utandıran bir dil ve yaklaşım yerine; güçlendirici, dayanışmacı ve hak temelli bir dil ve yaklaşım için

Öyle Değil Böyle

Cinsel şiddetten bahsederken maruz bırakılanın eylemlerine değil, fail ve kurumların sorumluluklarına odaklanan bir dil ve yaklaşım için

Öyle Değil Böyle

Şiddeti yeniden üreten bir dil yerine şiddetin dilde başladığını savunan bir yaklaşım için

Öyle Değil Böyle

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği cinsel şiddeti besleyen toplumda doğru bilinen yanlışlara dikkat çekmek, cinsel şiddete maruz bırakılanları suçlayan ve failleri aklayan algı ve pratikleri görünür kılmak ve bunlara alternatifler üretmek için Öyle Değil Böyle kampanyası başlattı.

Kampanyanın tanıtım toplantısında, toplumun her kesiminden insan cinsel şiddet konusunda çözümün bir parçası olmaya çağırıldı. Cinsel şiddetin toplumda herkesi ilgilendiren, toplum içinde öğrenilen, dolayısıyla önlenebilecek bir şiddet türü olduğu; onu besleyen toplumsal algının dönüşmesiyle ortadan kaldırılabileceği vurgulandı.

Öyle Değil Böyle Kampanyası ile kamuoyuna, cinsel şiddetin önlenebilmesi için toplumun her kesiminden kişi ve kurumların bu sorunu etkin bir şekilde ele alarak koruyucu-önleyici çalışmaların önemini kavraması ve cinsel şiddeti meşrulaştıran dilin dönüşmesi için sorumluluk alması gerektiği mesajı verildi.  Kampanyanın tanıtım videosunda Ayça Damgacı, Berrak Tüzünataç, Ceren Moray, Esra Dermancıoğlu, Hasibe Eren, Laçin Ceylan, Seyhan Arman ve Tülin Özen’in de aralarında bulunduğu isimler, cinsel şiddetle ilgili üretilen yanlış inanışlara, bu inanışları besleyen dile ve yaklaşıma Öyle Değil Böyle dedi. Cinsel şiddete yönelik toplumdaki algının dönüşmesi için başlatılan kampanya ile kamuoyunda tanınan ve hak ihlallerine karşı tepkisiz kalmayan, her fırsatta tavrını ortaya koyan, mücadeleyi daha geniş kesimlere taşıyacak,  sosyal anlamda belirli bir kanaat oluşturabilecek isimlerle, cinsel şiddete yönelik yanlış inanışları yani mitleri ve gerçek olanı kamusal alanda bir kez daha görünür hale getirmenin, mevcut koşulların seyrini değiştirmenin, bu sayede toplumda bir farkındalık yaratmanın hedeflendiği ifade edildi.

Bir cevap yazın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.