Kadın emeği, aile ve toplumsal cinsiyetin inşası üzerine pek çok makale ve kitap yazan feminist iktisatçı Marianne Ferber, 30 Ocak 1923’te Çekoslavakya’nın küçük bir köyünde çiftçi bir aileye doğdu. 1938 yılında Nazi işgalinin ardından lise eğitimini yarıda bırakıp ailesiyle birlikte yaşadığı ülkeyi terk etmek zorunda kalarak Kanada’ya göç etti.
Yerleştikleri bu yeni ülkede bir yıl boyunca ailesiyle birlikte çiftlikte ve yarı zamanlı işlerde çalışarak lise eğitimini tamamlayabilmek için para biriktirmeye uğraştı. Yeni başladığı lisenin müdürü Marianne’i liseyi bitirmek yerine McMaster Üniveristesi’ne başvurmaya teşvik edince bu okula başvurdu ve kabul edildi.
Marianne, burada ekonomi alanındaki lisans eğitimini tamamladıktan sonra Chicago Üniversitesi’nde doktora eğitimine devam etti. Bu sırada kendisi gibi iktisat çalışan Rober Ferber ile evlendi ve ikinci çocuğunu doğurduktan sonra uzun süre akademide tam-zamanlı bir pozisyon bulamadı.
1960’ların sonunda, o dönem büyümekte olan ikinci dalga feminist harekete olan ilgisi ve kendi deneyimlerinin de etkisiyle çalışma alanlarının büyük bir kısmını ücret eşitsizliği, kadınların ücretli-ücretsiz emeği ve ekonomik durumu oluşturdu. Bu konuyla ilgili en bilinen ve önemli çalışmalarından biri olan The Economics of Women, Men and Work kitabını Fran Blau ve Julie Winkler ile yazdı. Julie Nelson ile birlikte editörlüğünü üstlendiği, Beyond Economic Man: Feminist Theory and Economics isimli çalışmasıyla feminist iktisat teorisinin gelişiminde öncülerden biri oldu ve International Association Feminist Economics’i (Uluslararası Feminist İktisat Birliği) kurdu.
Marianne Ferber, 11 Mayıs 2013’te hayatını kaybetti.