Berfin Özek’in yüzüne asit atarak yakan ve bir gözünü kaybetmesine sebep olan Casim Ozan Çeltik hakkında savcı mütalaasını sanığın “öldürme kastının olmadığı”na kanaat getirerek “kasten yaralama” ile değiştirdi.

Çankaya Üniversitesi’nde öğrenci Hasan İsmail Hikmet tarafından katledilen asistan Ceren Damar’ın davasında sanık avukatı Vahit Bıçak mahkemeden “sanığı suçlu gösteren açıklamalar yapıldığı” gerekçesiyle kapalı duruşma talep etti.

İstanbul’da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde Taksim’de yapılan yürüyüş sonrası polisin attığı gaz ile ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü gazın “marjinal gruplar ve LGBTİ”ye atıldığını, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Basın açıklaması bittikten sonra 50 LGBT’’li”nin polise saldırdığını söyledi.

Aydın’da Orhan Terzi oğlu İsa Terzi’yi öldürdü.

Bursa’da bir kadına tecavüz ettiği gerekçesiyle yargılanan sanıklar Caner Y., Ali K., Ayhan Y., Emir K., Uğur C. E.G., T.G., İ.A., S.B. ve Y.K. kendilerini “bizi tahrik etti, mağduruz” diyerek savundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile 600 bin liralık senedin tahsili konusunda davalık olan iş insanı Necmettin Kesgin, “çocuklara ilişkin müstehcen görüntü bulundurmak” suçundan 3 yıl hapis ve bin gün adli para cezasına çarptırıldı.

İstanbul’da bir taksici Faslı bir turist kadını darp etti ve taksiden attı.

Şule Çet cinayetini “İki erkekle lüks plazaya girdi sonrası…” başlığı ile duyuran Milliyet, 25 Kasım’da “özür diledi”.

Şili’deki protestolarda geçtiğimiz hafta gözaltına alındıktan sonra işkence edilerek öldürülen pandomim sanatçısı Daniela Carrasco’nun ardından, polis şiddetini belgeleyen gazeteci Albertina Martínez Burgos öldürüldü.

Gaziantep’de bir erkeğin sokakta çocuğunun önünde karısını döverken görüntüleri basına yansıdı.

Polis Akademisi Suç Araştırmaları Anabilim Dalı’nda iki öğretim üyesinin 932 kadın cinayetini inceleyerek oluşturduğu “Kadın Cinayetleri Verileri ve Analizler” raporu aile bireylerinin şiddetin farkında olduklarını ancak kayıtsız kaldıklarını açığa çıkardı.

Konya’da Fatih S. yanında çalıştırdığı 16 yaşındaki çocuğa işkence yapmaktan yargılandığı davada serbest bırakıldı.

Eskişehir’de eski kocası Yalçın Özalpay tarafından satırla saldırıya uğrayan Ayşe Tuba Arslan 44 gün sonra hayatını kaybetti.

Gözaltında Cinsel Taciz ve Tecavüze Karşı Hukuki Yardım Bürosu’nun açıkladığı verilere göre 2019’da gözaltında beş kadın cinsel saldırıya uğradı, 26 kadın da cinsel tacize maruz kaldı.

Bianet’in 25 Kasım raporuna göre erkekler, 1 Ocak 2019- 20 Kasım 2019 arasında en az 302 kadını öldürdü, en az 532 kadına şiddet uyguladı.

Antalya’da bir erkek bir kadına tecavüz etti, kamera kayıtlarını inceleyen polis erkeği henüz yakalayamadı.

İzmir’de Yakup P. karısı Sevgi P.’yi öldürdü.

Adana’da Sezer T. karısı Burcu T.’yi yaraladı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 25 Kasım’da yaptığı açıklamada şiddeti “hastalıklı bir ruh halinin ve cahiliye düşüncesinin tezahürü” diye açıkladı.

İstanbul Şişli’de bir pastane zincirinin sahibi Ş.Y. “sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı” suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

Kadın, Barış ve Güvenlik Endeksi raporuna göre, 2018’de 379 milyon kadın aile içinde şiddete maruz kaldı.

 

 

Bir cevap yazın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.