Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’nın yeni çıkardığı yayınları [email protected] adresine mail atarak temin edebilirsiniz. 

 

“Kadın Da(ya)nışma Merkezleri ve Sığınaklar Nasıl Olmalı? Pratik Bilgiler El Kitabı

Kamu kurumlarına, yerel yönetimlere ve kadın örgütlerine bağlı çalışan kadın dayanışma merkezleri ve sığınakların çalışmalarına destek olmak amacıyla hazırlanan el kitabının içeriği, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’nın 1990’dan bu yana biriktirdiği dayanışma merkezi ve sığınak çalışması deneyimine dayanıyor.

El kitabında, “Kadın dayanışma merkezi ve sığınak nedir, fiziki koşullar nasıl olmalı, güvenlik ve gizlilik nasıl sağlanmalıdır, kadın dayanışma merkezinde kadınlara verilen destekler nelerdir, sığınakta temel kurallar nelerdir, sığınakta kadınlarla sosyal çalışma, toplu yaşama dair toplantılar ve grup çalışmaları nasıl yapılır, sığınakta çocuk çalışması nasıl yapılır, kadın dayanışma merkezi ve sığınak çalışma yöntem ve ilkeleri nelerdir, kadın dayanışma merkezi ve sığınak çalışanları ve gönüllüleri nasıl desteklenebilir?” gibi soruların yanıtları bulunabilir.

2010’larda Erkek Şiddetine Karşı Kadın Sığınakları, Dayanışma Merkezleri ve Dayanışma Politikaları: Türkiye’den ve Avrupa’dan Deneyim Paylaşımları Konferans Kitabı ve Videoları

26-27 Şubat 2016 tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenen  “2010’larda Erkek Şiddetine Karşı Kadın Sığınakları, Dayanışma Merkezleri ve Dayanışma Politikaları: Türkiye’den ve Avrupa’dan Deneyim Paylaşımları” başlıklı uluslararası konferansta yapılan sunumları içeren bir kitap hazırlandı.

Erkek şiddetinden uzak yaşamlar kurabilmemiz için izlenmesi gereken politikalara, yerel ve uluslararası dayanışma ağlarımıza dair Türkiye’nin yanı sıra Avusturya, Almanya, Hollanda, İngiltere, İspanya, İsveç, Bulgaristan, Polonya ve Macaristan deneyimlerinin de bulunabileceği konferans kitabına buradan ulaşılabilir ve videoları buradan izlenebilir.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede “İyi” Uygulamalar

Şubat 2016’da düzenlenen uluslararası konferansta yapılan sunumlar ile Ekim 2016’da Berlin’de ve Ocak 2017’de İsveç ve Avusturya’da sığınak, dayanışma merkezi, acil telefon hattı yürüten kadın örgütleri, belediyelerin ilgili birimleri ve kamu kuruluşlarına yapılan ziyaretlerden elde edilen bilgi ve deneyimlerin paylaşıldığı kitap hazırlandı.

Kitapta söz konusu örgüt ve kurumların bilgi ve deneyimlerine, Kadına Yönelik Şiddet Alanında Çalışan Kadın Örgütleri-Devlet Arasındaki İlişki, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Destek Mekanizmaları, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Deneyim Paylaşımı ve Farkındalık Çalışmaları, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Konusunda Araştırma ve Raporlama başlıkları altında ulaşılabiliyor.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Uluslararası Hukuk Mekanizmaları: Pratik Bilgiler El Kitabı

28 Şubat 2016 tarihinde avukatlara yönelik “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Uluslararası Mekanizmalar” başlıklı atölye gerçekleştirildi. Kitap,  başta avukatlar olmak üzere kadına yönelik şiddet alanında çalışan ve mücadele eden herkes için atölye sunumlarını, tartışmalarını, deneyim paylaşımlarını ulaşılabilir kılmak için hazırlandı. Kitap,  avukatların takip ettikleri davalarda atıfta bulunabilecekleri uluslararası belgelerin, içtihatların yanı sıra uluslararası hukuk mekanizmalarının usul kurallarına ve uluslararası hukuk mekanizmalarının kullanılmasına ilişkin pratik bilgileri de içeriyor. İlk olarak Ağustos 2016 tarihinde yayınlanan kitap, yoğun talep üzerine Temmuz 2017’de ikinci kez basıldı.

Soru ve Yanıtlarla Erkek Şiddetine Karşı Kadın Dayanışması

İlk baskısı 2008 ve ikinci baskısı 2012 yılında yapılan Soru ve Yanıtlarla Erkek Şiddetine Karşı Kadın Dayanışması kitabı, yeni düzenlemeleri ve değişiklikleri içerecek biçimde güncellenerek üçüncü kez yayınlandı. Yasal hakların kullanımıyla ilgili bir çerçeve sunması ve farklı kurumlardan destek alırken karşılaşılabilecek güçlüklerin aşılmasına dair pratik yollar önermesi açısından güncelliğini koruduğunu düşündüğümüz kitabın birçok kadının şiddetten uzak yeni yaşamlar kurma mücadelesine katkı oluşturması amacıyla basıldı.

Bir cevap yazın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.