15 yıldır sistematik şiddet uygulayan ve öldüresiye döven “kocası”nı, öldürülmekten korktuğu için uykusunda bıçaklayarak öldüren D. beraat etti. Tutuksuz yargılanan D. hakkında kasten adam öldürmek suçundan dava açılmıştı. Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi, kadının meşru müdafaa hakkını kullandığını söyleyerek ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi.

D.’nin yaşadıkları, İstanbul Feminist Kolektif’in aylık hazırladığı “Kadınlar Hayatlarına Sahip Çıkıyor” başlıklı, Ağustos 2015 tarihli raporda da yer almıştı:

“22 Ağustos’ta Kocaeli’nde yaşayan D. isimli kadın, kocası F.K.’yi öldürdü. F.K. 15 senelik evlilikleri boyunca D.’ye sürekli şiddet uyguluyordu, o gün de D.’ye fiziksel şiddet uyguladı, D.’yi yaraladı ve sonra da uykuya daldı. D. ise F.K. uyurken kafasına piknik tüpüyle vurdu, F.K.’yi bıçakladı. Sabah F.K.’nin kardeşi eve gelince durum ortaya çıktı. Yapılan kontrollerde F.K.’nin yaşamını yitirdiği tespit edilirken, D. gözaltına alındı. F.K.’nin şiddet uygulaması üzerine yaralanan D. hastaneye götürülerek tedavi altına alındı. Tedavisi tamamlandıktan sonra da polis merkezine götürüldü. D. emniyetteki ifadesinde kocası F.K. ile sürekli tartıştıklarını ve F. K.’nin kendisini darp etmesinden, yıllarca maruz kaldığı şiddetten bıktığını söyledi.”

http://bianet.org/bianet/kadin/173066-siddet-gordugu-kocasini-olduren-kadin-beraat-etti

Bir cevap yazın

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.