Desa Deri’de sendikal örgütlenme nedeniyle Düzce fabrikasından 28 Nisan 2008’de atılan 41 işçi ile Sefaköy fabrikasından Temmuz 2008’de atılan Emine Arslan, fabrika önünde sendikalı olarak geri alınmaları talebiyle direnişe geçtiler. Desa Direnişi ile Dayanışma Kadın Platformu Ağustos 2008’de, Düzce fabrikasından atılan kadın işçiler ve Emine Arslan ile dayanışmak üzere, feministler, kadın örgütleri, siyasi çevreler, sendikalardan kadınlar tarafından kuruldu. Platform direniş süresince direniş yeri ziyaretleri, mağazalar önünde basın açıklamaları, Desa ürünlerini boykot kampanyası türünden eylemler örgütledi. Bu süreçte, direnişçi işçiler ve sendika ile birlikte uluslararası dayanışmanın da hayata geçmesi için çalışmalar yürütüldü.

Direnişin bir yılı dolmak üzereyken direniş sürecini ve gelinen noktayı anlatmak için grevdeki kadın işçiler, Emine Arslan ve Desa Direnişi ile Dayanışma Kadın Platformu ortak bir basın toplantısı düzenledi. O sırada, grev ve direnişte bulunan  ATV-Sabah, Meha Giyim ve Kızılay’dan kadınlar da basın toplantısına katıldılar.

Sefaköy’de 13, Düzce’de 15 ay süren direniş kazanımla sonuçlandı. Desa İşvereni ve Deri-İş Sendikası arasında işçilerin sendikal güvence ile geri alınması anlaşması yapıldı.

http://bianet.org/bianet/toplum/113620-atv-sabah-desa-ve-meha-giyim-direnisinden-kadinlar-bulustu

Bir cevap yazın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.