Kadınlar bu sisteme başkaldırmak, taciz haberlerinin kadınlar için şaşırtıcı değil tersine ne kadar bilindik olduğunu göstermek için #metoo #bende hashtagleriyle kendi deneyimlerini paylaşmaya başladılar.
Weinstein skandalı tacizin ne kadar yaygın olduğunu konuşmak için de bir vesile oldu. Weinstein tarafından tacize uğrayan kadınların tanıklıkları ve kadınlarla dayanışma mesajlarının ardından aslında Weinstein’ın buzdağının sadece görünür olan kısmı olduğu sıkça dillendirildi. Her ne kadar Weinstein özellikle tacizi sistematik olarak yıllarca, onlarca kadına uygulamış olması nedeniyle başlı başına bir konu olsa da, tacizciyi marjinalleştirmeyen/ canavarlaştırmayan bir dil kurmak önemli. Yalnız Hollywood’da değil, hayatın her alanında Weinstein gibi erkekler var çünkü onları koruyan/ kollayan, tacizciyi değil tacize uğrayanı utanca mahkum eden bir sistem var. Kadınlar da bu sisteme başkaldırmak, taciz haberlerinin kadınlar için şaşırtıcı değil tersine ne kadar bilindik olduğunu göstermek için #metoo #bende hashtagleriyle kendi deneyimlerini paylaşmaya başladılar. Eylemin Türkiye’deki ortak paylaşımı şu şekilde:
#metoo #bende
cinsel taciz veya saldırı yaşamış tüm kadınlar sosyal medya hesaplarından #bende diye ilan ederlerse, belki diğerlerine sorunun boyutunu gösterebiliriz.
lütfen kopyalayıp/yapıştırın.
if all the women who have been sexually harassed or assaulted wrote #metoo as a status, we might give people a sense of the magnitude of the problem.
Hayatında hiç tacize uğramamış bir kadının olmaması yine kadınlar için ortak bilgi. Aşağıdaki tweet ise bu eyleme katılmayan kadınlarla ilgili çok güzel bir tespit yapıyor: