2007 yılı Haziran ayında Muğla ili Fethiye ilçesi Gebeler kaplıcasında gerçekleşen, aralarında Milli Eğitim müfettişi ve öğretmenlerinin olduğu toplu tecavüz davasının altıncı duruşması Fethiye 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
2007 yılı Haziran ayında Muğla ili Fethiye ilçesi Gebeler kaplıcasında, sayısı tespit edilemeyen kişilerin tecavüzüne ve işkencesine maruz kalan bir kadın, içlerinde yüzlerini gördüğü ve tanıdığı 8 tecavüzcü hakkında suç duyurusunda bulundu.
Ardından, yaşadığı travmayı tanımlayan, travma sonrası stres bozukluğu, anksiyete ve travmatik amnezi (hafıza kaybı) teşhisi olan hastane raporu ve jinekolojik durum raporu ile hukuksal başvurusunu gerçekleştirdi.
Fethiye savcılığı, teknik takip, eş zamanlı baskın, baz istasyonlarından sinyallerin takip edilmesi gibi hiçbir delil toplama işlemini gerçekleştirmedi: Buna ek olarak İstanbul Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulu’nun “Mevzu geçen ırza geçme olayı nedeniyle travma sonrası stres bozukluğu adı verilen ağır nevroz hali tespit edilmiştir” şeklinde tecavüzü doğrulayan bilirkişi raporunu hiçe sayarak tecavüzcüleri yargılamaya gerek görmedi.
İç hukuk yollarının tükenmesi nedeniyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvuru yapıldı ve dosya AİHM’de görüşülmeye başlandı.
Bu arada kadın ve avukatları, olağanüstü bir yol izleyerek Adalet Bakanlığı’na yazılı emir yoluyla bozma başvurusunda bulundu. Başvuru, kadınların davayı sahiplenmesiyle birlikte 2010’da kabul edildi.
Sekiz sanıktan, yaşları 18’den küçük olan ikisi hakkında yargılama başladı. Fethiye’deki toplu tecavüz davasının 27 Nisan 2012 gunü yapılan 8. duruşmasında tecavüzcüler beraat ettirildi.